CDP Access Logo

Logo Haulotte

Haulotte - lider de piata in Europa

Haulotte Group: Profilul Companiei

Reteaua comerciala este formata din 23 filiale care acopera mai mult de 100 de tari si ofera servicii de vanzari si service, de la finantare si pana la intretinerea echipamentelor.

Grupul francez a devenit unul din liderii mondiali in domeniu nu numai datorita calitatii masinilor produse, ci si datorita departamentului de relatii cu clientii foarte bine organizat si capacitatii angajatilor de a raspunde prompt cerintelor clientilor.

Cu mai mult de 100 de ani de experienta in domeniul echipamentelor de transport si manipulare a materialelor, Haulotte Group, cotat la Paris Stock Exchange inca din 3 decembrie 1988, a achizitionat recent compania americana BilJax extinzandu-si permanent oferta de produse cu mai mult de 60 de modele care sa raspunda necesitatilor clientilor: platforme de lucru aeriene, telehandlere, echipamente terasiere, samd.

Cu o cifra de afaceri de 519,3 milioane euro la sfarsitul anului 2006, Haulotte Group investeste permanent in cresterea si diversificarea capacitatii de productie, dezvoltand o retea de vanzari stabila si profesionista. Una din cele mai noi investitii este reprezentata de unitatea de productie construita în Romania, in apropierea localitatii Mioveni.

Istoria recenta

Istoria grupului incepe in anul 1881, atunci cand Alexandre Pinguely infiinteaza propria sa firma, alta data de referinta fiind anul 1924, anul aparitiei "Atelierelor de constructii A. Haulotte"

1979: Pinguely si Haulotte.
Prima macara TTR 220 este dezvoltata de cei doi parteneri.

1985: Pierre Saubot preia controlul asupra Pinguely-Haulotte de la Creusot Loire.
Haulotte se implica treptat pe piata emergenta a platformelor de lucru aeriene. Sectorul macaralelor mobile, in special al celor militare este gestionat de Pinguely.

1986: H46N - prima platforma aeriana de lucru Haulotte.

1992: Apar platformele Haulotte H76.

2003: Pingurely-Haulotte se alatura cursei spatiale: capsula Shenzhou V, primul zbor spatial cu persoane la bord lansat de China.

2003: "Haulotte loads up to charge ahead!". Acesta a fost mesajul promovat in cadrul vestitei campanii publicitare lansata de Haulotte Group. Diversificarea produselor grupului a inceput cu echipamente pentru ridicat materiale precum telehandlerele (dezvoltate in parteneriat), macarale cu actionare automata prin control cu unde radio si buldo-excavatoare cu o raza de rotire de 360°.

2005: Se schimba numele grupului si logo-ul. "Pinguely-Haulotte" devine "Haulotte Group", care reflecta mai bine diversitatea activitatilor si dimensiunea globala pe care producatorul a dobandit-o de-a lungul anilor.

2006: Lider european recunoscut si al treilea cel mai mare producator mondial de echipamente pentru ridicat materiale si persoane reuseste sa atinga o cifra de afaceri de 519,3 milioane euro si 1.600 de angajati la nivel mondial. 2006 a fost un an al recordurilor odata cu lansarea cu succes la bursa de valori a actiunilor Haulotte pe Euronext Paris (SBF 120). Un alt pas a fost facut in domeniul service-ului odata cu deschiderea in regiunea Rhon-Alpi din Franta a unui Centru de Receptie si Expertiza Service Haulotte cu o suprafata de 6.000 mp dedicati in intregime clientilor companiei. Acest lucru a dus la crearea unei noi dimensiuni a relatiei cu clientii la nivel global, accentuata si de deschiderea filialelor de marketing si service pentru clienti din Asia, Europa de Est, Mexic si America de Sud.

2009: Deschiderea oficiala în Romania a fabricii Haulotte Arges.
Haulotte Group: Profilul Companiei   Haulotte Group: Profilul Companiei

Haulotte Group: Profilul Companiei   Haulotte Group: Profilul Companiei

Haulotte Group: Profilul Companiei   Haulotte Group: Profilul Companiei

Haulotte Group: Profilul Companiei   Haulotte Group: Profilul Companiei

Follow us