CDP Access Logo

Logo Haulotte

SCURT ISTORIC

Michel Piroux este presedinte executiv al Groupe Piroux, din care face parte CDP Access si Piroux Industrie Romania si este in acelasi timp fondatorul acestui grup de firme. El a pus bazele acestei companii, impreuna cu sotia sa în 1978.

In 2001 incepe activitatea de comercializare a nacelelor Haulotte in Romania, odata cu infintarea firmei Piroux Industrie Romania si a semnarii primului contract cu Grupul Petrom. Activitatea de inchiriere a acestor echipamente incepe in 2002 odata cu participarea simultana la proiectele Cora Pantelimon si Carrefour Orhideea din Bucuresti.

In 2003, la doar doi ani de la demararea proiectului, in cadrul targului international TIB 2003 (ce a reunit 1.074 de firme, dintre care 58% romanesti si 42% straine), Piroux Industrie Romania alaturi de alte 29 de firme premiate, primeste Diploma de Onoare si medalia de argint pentru unul din produsele inovatoare prezentate cu aceasta ocazie.

http://www.amosnews.ro/arhiva/buletin-informatii-tib-2003-12-octombrie-12-10-2003
http://markmedia.ro/headline_show.php?g_id=482

In 2003 se infinteaza CDP Access ca urmare a necesitatii de separare a activitatii de comercializare si inchiriere a nacelelor, de activitatea principala de productie industriala a firmei Piroux Industrie Romania. In acelasi an CDP Access isi consolideaza pozitia de lider si pe segmentul de renting, dominand din acel moment piata din Romania.

In 2006 CDP Access si Piroux Industrie Romania inaugureaza noul sediu cu o suprafata de 12 500 mp situat la Mioveni, in vecinatatea uzinelor Dacia - Renault. In acelasi an CDP Access alaturi de alte 23 de firma, primeste Diploma de Onoare in cadrul Galei Laureatilor TIB 2006 unde au participat 621 de companii autohtone si 330 de firme din strainatate. Criteriile avute in vedere la evaluare au fost: noutatea tehnica, gradul de tehnologizare, performantele, designul, impactul de piata, protectia mediului si compatibilitatea cu standardele internationale.

http://www.comunicatemedia.ro/tiparire_comunicat.php?id=778

In 2008 criza economica mondiala loveste in forta piata constructiilor, acest lucru devenind pentru unii un sfarsit de poveste iar pentru altii... o rampa de lansare. Pentru CDP Access, care se repozitioneaza pe locul doi in Romania, a fost un bun moment sa demonstreze ca are capacitatea de a se adapta. Maturitatea firmei a dovedit ca abilitatea de a invata atat din greselile altora, cat si din cele proprii, devine foarte utila atunci cand se confrunta cu probleme deosebit de serioase Decizia de a nu mari flota in 2009, a fost una strategica si unul din factorii care a ajutat la conservarea calitatii serviciilor oferite clientilor nostrii. Rezultatul a fost ca firma nu numai ca a rezistat pe parcursul perioadei critice, 2009 - 2013, dar a reusit sa isi consolideze pozitia, in timp ce majoritatea concurentei s-a prabusit.

In 2009 se inaugureaza noua fabrica de 24 000 mp din Romania a Grupului Haulote, situata in Parcul Industrial al Grupului Piroux, in prezent fiind una dintre cele moderne capacitati de productie ale liderului european in productia de nacele.

In 2010 impreuna cu alte 12 firme CDP Access infinteaza Asociatia Romana de Inchirieri. Tocmai pentru a pastra un standard ridicat in acest domeniu, chiar si atunci cand lucrurile pareau ca scapa de sub control in piata, firma CDP Access, membru fondator al ARI, preia functia de Vicepresedinte in cadrul acestei organizatii.

 

 


Michel Piroux CEO Groupe Piroux

Follow us